Hyaluronsav alkalmazása az állkapocsízületben

Az állkapocsízület működési zavarai sokszor nehezen kezelhetőek. A panaszok oka sok esetben a fogsorok nem megfelelő záródása. Ennek korrekciója (például fogszabályozással) jelentősen javít a panaszokon.
Ezen kívül az ízület hyaluronsavas feltöltése az a módszer, amellyel jelentős javulás érhető el. 
A műtéti megoldás ma már csak a legsúlyosabb esetekben és anatómiai eltérés esetén alkalmazható.
(Természetesen az, hogy mikor milyen megoldást alkalmazunk, attól függ, hogy mi okozza a panaszokat.)

bejelentkezem most sanoralA hyaluronsav a porc egyik fő alkotórésze, tehát természetesen előforduló molekula, amely "keni" az ízületet, táplálja a porcsejteket és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
Az ízületek hyaluronsavas feltöltése esetén hyaluronsavat és az ízületi súrlódást csökkentő kenőanyagot juttatunk az állkapocsízületbe. A módszer hatékonyan segíti elő az ízületek mozgékonyságának visszanyerését. Az ízületbe adott hyaluronsav nem cs

A kezelések ("injekciózások") során 3 alkalommal (havonta egy alkalommal) 1 ml "ízületi célra" kifejlesztett hyaluronsavat juttatunk be az állkapocsízületbe. 

TMizulet hyal23

Mi is az a hyaluronsav?

A hialuronsav fehérje, amely természetes formában megtalálható az emberi testben is, mint a porcszövet egyik fő alkotóeleme. Képes sűríteni az ízületi folyadékot és részt vesz a porcszövet táplálásában.

Mire használjuk még a hyaluronsavat?

Speciálisan kifejleszett és előállított hyaluronsav-készítményeket alkalmazunk az ajakfeltöltéshez és ráncfeltöltéshez is.
Számos ilyen kezelést tekinthet meg itt, a BLOGOMON!

Dr. Lászlófy Csaba
Találatok: 261

MIS FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK JELENTŐS ÁRELŐNNYEL 2017 NYARÁN

Az izraeli MIS fogászati implantátumok 2017 július és augusztus hónapokban jelentős árelőnnyel, 10.000 HUF kedvezménnyel érhetőek el a Sanoral Budapest és a Sanoral Érd klinikákon. Az MIS több mint 20 éve élvonalbeli fogászati implantátumok előállításával foglalkozik és a világ 65 országában van jelen termékeivel.

misimplant1Az MIS implantátumok fejlesztését végző kutatók és tudósok mára egy minden szempontból első osztályú fogászati implantátumot hoztak létre. Az implantátumok megfelelnek a legszigorúbb minőségi szabványoknak és előírásoknak az Amerikai Egyesült Államok és az Eurpai Unió területén is. 

A fogászati implantátumokkal ma már szinte minden foghiány pótolható. Alkalmazhatóak egyetlen fog hiánya esetén vagy akár teljes fogatlanság esetén is. A fogászati implantátumok beültetésének sikeressége csaknem teljes. 

Ha szeretné meglátogatni az MIS Implants honlapját, KLIKKELJEN IDE!

Bejelentkezni legegyszerűbben telefonon lehet: Budapestre a 0620 259 6363, Érdre pedig a 0620 9711 655 telefonszám biztosít kapcsolatot.
Persze bejelentkezhet ITT IS!

Minden átlátható!

derf1. Konzultációt és állapotfelmérést követően részletes és pontos kezelési tervet készítünk Önnek, amelyben mind a költségek, mind a beavatkozások és kezelések időpontjai rögzítve vannak. Ezt a kezelési tervet és költségkalkulációt átadjuk Önnek nyomtatott formában.

2. A megbeszélt időpontban fájdalommentesen elvégezzük a fogászati implantációt. 

3. Alapesetben három hónap múlva felszabadítjuk a fogászati implantátumokat. Ezt követően történik az ínyformázás, speciális ínyformázó eszközök segítségével. Abban az esetben, ha a fogászati implantációhoz csontpótlásra is szükség volt, a fogpótlás elkészítése előtti várakozási idő fél évre növekszik.

4. 1-2 hét várakozás után speciális lenyomatvételi eszközök segítségével precíziós lenyomatot veszünk, és megkezdődik a maximális esztétikai és funkcionális szempontokat kielégítő fogpótlás elkészítése.

tamt2

 
Dr. Lászlófy Csaba
Találatok: 1774

Arcüreg-alap emelés (sinus-lift) - egy "hétköznapi" eset

Sokszor előfordul, hogy a felső állcsonton az arcüreg "alatti" régióban nincs elég csont az implantátumok befogadására. Ilyen esetben arcüregalap-emelést, vagy más néven sinus-liftet szoktunk végrehajtani. Ennek során csontpótló anyagot ültetünk be az arcüreg membránja alá, amelyből fél-egy év alatt csont képződik, amely már alkalmas lesz az implantátumok befogadására.

Ezen a részen fogjuk megtenni a feltárást, hogy az arcüreget feltárjuk.

sinuslift1

Feltárás után már az arcüreg csontfala előtt vagyunk. Vékony a csontfal és ezen kell "ablakot" készítenünk.

sinuslift2

A vékony csontfalon ablakot készítettünk, majd elkezdtük felpreparálni az arcüreg membrnját. Látható, hogy egy pici lyuk keletkezett az arcüreg membránján. El kell mondani, hogy az esetek felében lehet csak sérülés nélkül felpreparálni ezt a membránját, az esetek másik felében keletkeznek rajta ilyen pici lyukak. A lyukat speciálisan e célra készülő membránnal fedjük be, teljesen elzárva így a csontpótló anyagot az arcüreg belső világától.

sinuslift3

Az arcüreg saját membránja alá is behelyezzük tehát membránunkat, amely bezárja a kis lyukat is.

sinuslift004

A csontpótló anyagot tömörítve juttatjuk be a membrán és a csont közötti kitágított térbe.

sinuslift005

A kitágított teret teljesen kitöltjük csontpótló anyaggal. Ebben az esetben 1,5 gramm csontpótló anyagot helyeztünk be.

sinuslift006

Az arcüregen ejtett ablakot - messze túlterjesztve - szintén membránnal fedjük be. Ezután csomós varratsorral bezárjuk a sebet.

sinuslift007

Nézzük meg, hogy honnan hiányzott a beavatkozás előtt a csont. Ezen a röntgenfelvételen piros színnel bekarikáztam. 

rtg11

A beavatkozás után pedig megteremtődött a lehetősége a fogászati implantációnak. A röntgenfelvételen jól látható a beültetett csontpótlóanyag.

rtg222

Az arcüregalap-emelés révén abban az esetben is végezhető fogászati implantáció, amikor az arcüreg alapján a rendelkezésre álló csontállomány megkevesbedett. Ilyen esetben a fog végleges pótlása minimum fél évvel meghosszabbodik, hiszen  csontpótló anyag helyett új csontnak kell épülnie az implantációt megelőzően.
Előfordul, hogy az arcüregalap-emelést az implantációval egyszerre, egy időben végezzük, de jelen esetben erre  csekély csontkínálat miatt nem volt lehetőség.

Dr. Lászlófy Csaba
Találatok: 756