"Fejen álló" bölcsességfog körül kialakult állcsonti ciszta

Az alsó állcsont bölcsességfog körül kifejlődő cisztái nem ritkák. Ezek a ciszták hatalmasra nőnek észrevétlenül és sokszor csak véletlen leletként kerülnek azonosításra. Egy ilyen állcsonti ciszta gyógyításának kezdeti lépéseit mutatom meg most.

A röntgenképen sárga színnel karikáztam be az állcsonti cisztát - a sötét színű folt a csonton maga a ciszta. Itt nincs csont (a cisztaüregben nincs csont), tehát ez a terület sötétebb lesz a röntgenfelvételen.
A piros nyíl a bölcsességfogat mutatja. Valószínűsíthető, hogy ez a bölcsességfog az oka a ciszta kialakulásának. A bölcsességfog "fejjel lefelé" áll.
A zöld nyíl a jobb alsó hetes fogat, azaz a második nagyőrlőfogat mutatja. A fognak semmi baja sincs, attól eltekintve, hogy rágófelszíni barázdája szuvas.

qqq1 vszabolcs op

Feltárás és csonteltávolítás után láthatóvá vált a bölcsességfog, amely gyökércsúcsát mutatja felénk.

ca102

Íme, a bűnös!). Az eltávolított, "fejjel lefelé" álló bölcsességfog. 

ca103

A cisztaüreg, amelyben még látható a cisztafal egy darabja.

ca104

Az ilyen hatalmas cisztaüreg esetében célravezető az a megoldás, ha a cisztát a szájüreg felé nyitva hagyjuk. Ezt jelen esetben egy kivehető fogpótlás segítségével tesszük meg. A fogpótlásba (amely persze csak ideiglenes jellegű) kis csövet helyezünk. Ez a cső azt eredményezi, hogy a cisztaüregben megszűnik a belső nyomás, amely a ciszta megnövekedéséhez vezetett. Az ilyen cisztaüreg mérete csökken, a csont a ciszta belsejében épül. Ez végül oda vezet, hogy a csontpótlás során egyszerűbb, kevesebb csontpótlót és saját csontot felhasználó beavatkozást végezhetünk.

A ciszta belsejéből kikapart anyagból szövettani vizsgálatot végzünk. 

A kezelés további menetéről a későbbiekben beszámolok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

HATALMAS CSONTCISZTA AZ ÁLLKAPOCSBAN

FOGBÓL KIINDULÓ ÁLLCSONTI CISZTA MŰTÉTI MEGOLDÁSA

 

Dr. Lászlófy Csaba
Találatok: 664

Hyaluronsav alkalmazása az állkapocsízületben

Az állkapocsízület működési zavarai sokszor nehezen kezelhetőek. A panaszok oka sok esetben a fogsorok nem megfelelő záródása. Ennek korrekciója (például fogszabályozással) jelentősen javít a panaszokon.
Ezen kívül az ízület hyaluronsavas feltöltése az a módszer, amellyel jelentős javulás érhető el. 
A műtéti megoldás ma már csak a legsúlyosabb esetekben és anatómiai eltérés esetén alkalmazható.
(Természetesen az, hogy mikor milyen megoldást alkalmazunk, attól függ, hogy mi okozza a panaszokat.)

bejelentkezem most sanoralA hyaluronsav a porc egyik fő alkotórésze, tehát természetesen előforduló molekula, amely "keni" az ízületet, táplálja a porcsejteket és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
Az ízületek hyaluronsavas feltöltése esetén hyaluronsavat és az ízületi súrlódást csökkentő kenőanyagot juttatunk az állkapocsízületbe. A módszer hatékonyan segíti elő az ízületek mozgékonyságának visszanyerését. Az ízületbe adott hyaluronsav nem cs

A kezelések ("injekciózások") során 3 alkalommal (havonta egy alkalommal) 1 ml "ízületi célra" kifejlesztett hyaluronsavat juttatunk be az állkapocsízületbe. 

TMizulet hyal23

Mi is az a hyaluronsav?

A hialuronsav fehérje, amely természetes formában megtalálható az emberi testben is, mint a porcszövet egyik fő alkotóeleme. Képes sűríteni az ízületi folyadékot és részt vesz a porcszövet táplálásában.

Mire használjuk még a hyaluronsavat?

Speciálisan kifejleszett és előállított hyaluronsav-készítményeket alkalmazunk az ajakfeltöltéshez és ráncfeltöltéshez is.
Számos ilyen kezelést tekinthet meg itt, a BLOGOMON!

Dr. Lászlófy Csaba
Találatok: 428

MIS FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK JELENTŐS ÁRELŐNNYEL 2017 NYARÁN

Az izraeli MIS fogászati implantátumok 2017 július és augusztus hónapokban jelentős árelőnnyel, 10.000 HUF kedvezménnyel érhetőek el a Sanoral Budapest és a Sanoral Érd klinikákon. Az MIS több mint 20 éve élvonalbeli fogászati implantátumok előállításával foglalkozik és a világ 65 országában van jelen termékeivel.

misimplant1Az MIS implantátumok fejlesztését végző kutatók és tudósok mára egy minden szempontból első osztályú fogászati implantátumot hoztak létre. Az implantátumok megfelelnek a legszigorúbb minőségi szabványoknak és előírásoknak az Amerikai Egyesült Államok és az Eurpai Unió területén is. 

A fogászati implantátumokkal ma már szinte minden foghiány pótolható. Alkalmazhatóak egyetlen fog hiánya esetén vagy akár teljes fogatlanság esetén is. A fogászati implantátumok beültetésének sikeressége csaknem teljes. 

Ha szeretné meglátogatni az MIS Implants honlapját, KLIKKELJEN IDE!

Bejelentkezni legegyszerűbben telefonon lehet: Budapestre a 0620 259 6363, Érdre pedig a 0620 9711 655 telefonszám biztosít kapcsolatot.
Persze bejelentkezhet ITT IS!

Minden átlátható!

derf1. Konzultációt és állapotfelmérést követően részletes és pontos kezelési tervet készítünk Önnek, amelyben mind a költségek, mind a beavatkozások és kezelések időpontjai rögzítve vannak. Ezt a kezelési tervet és költségkalkulációt átadjuk Önnek nyomtatott formában.

2. A megbeszélt időpontban fájdalommentesen elvégezzük a fogászati implantációt. 

3. Alapesetben három hónap múlva felszabadítjuk a fogászati implantátumokat. Ezt követően történik az ínyformázás, speciális ínyformázó eszközök segítségével. Abban az esetben, ha a fogászati implantációhoz csontpótlásra is szükség volt, a fogpótlás elkészítése előtti várakozási idő fél évre növekszik.

4. 1-2 hét várakozás után speciális lenyomatvételi eszközök segítségével precíziós lenyomatot veszünk, és megkezdődik a maximális esztétikai és funkcionális szempontokat kielégítő fogpótlás elkészítése.

tamt2

 
Dr. Lászlófy Csaba
Találatok: 2045