Ajakfeltöltés, ajakformálás hyaluronsavval

A hölgyek már ősidők óta törekszenek arra, hogy ajkaikat vastagabbá és hangsúlyossabbá tegyék. Gondoljunk csak az arcfestésekre vagy a rúzsra. 

A hyaluronsavas ajakfeltöltés lehetőséget ad arra, hogy az ajak hosszú ideig, de mégsem véglegesen legyen vastagabb  és ezáltal szép, vonzó és szexi.

Fotolia 85250476 XSMI IS AZ A HYALURONSAV?

hialuronsav természetes anyag, amely megtalálható minden élőlényben. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. 
A hyaluronsav szövetbarát, természetes anyag, amely nem allergizál. Térfogatnövelő hatású - pont ezt használjuk ki az ajak és ráncfeltöltések során.
Hatása 8-12 hónapig tart - nagy előnye, hogy nem végleges, hiszen bármikor pótolható de nem visszafordíthatatlan.
Nem alkalmazunk végleges ajakfeltöltő anyagokat, mert azok eltávolítása - amennyiben később mégis úgy gondolja a páciens - vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen kivitelezhető.

AJAKFELTÖLTÉS, AJAKFORMÁLÁS, AJAKSZÉLI RÁNCOK KEZELÉSE

1. AJAKSZÉLI RÁNCOK KEZELÉSE

Általában először az ajakpír és a bőr határán található keresztirányban lefutó ráncokat kezeljük. Az itt alkalmazandó technika (ún. lineáris befűző technika) során a hyaluronsavat a redő hosszában bevezetett tűn keresztül vezetjük be a dermisbe (dermis a bőr második rétege, magyarul irha a neve).
A bőrhöz képest 30 fokban álló vékony tűt a redők hosszában vezetjük. A hyaluronsavat a tű kihúzása közben fecskendezzük be. (A tűt 2-3 mm mélyen kell beszúrnunk csak, így jutunk az irha középső vagy alsó rétegébe.)
A beavatkozás után egy kis "többletduzzanat" jelentkezik, de ez 1-2 nap alatt elmúlik.

ajakfeltoltes 3

2. AJAKFELTÖLTÉS

bejelentkezesAz ajakfeltöltést minidig a felső ajkon kezdjük meg (előfordul, hogy az alsó ajak feltöltésére egyáltalán nincs is szükség). A felső és az alsó ajak feltöltésé során speciális sorrendet alkalmazunk a tűvel való beszúrásokra. Az ajakfeltöltő hyaluronsavat itt is a tű kihúzása közben fecskendezzünk be. A hyaluronsav beadása után a területet finoman megmasszírozzuk, így oszlatva el a beadott anyagot.

Fontos tudni, hogy közvetlenül a kezelés után az ajak vastagabbnak látszik, mint egy-két nap múlva. Ennek fő oka, hogy a tű beszúrása önmagában is duzzanatot ereményez. 

Előfordul, hogy az ajakfeltöltés után 1-2 héttel még további korrekció szükséges az esetleges egyenetlenségek eltüntetésére - természetesen itt szabad szemmel alig látható egyenetlenségekről van szó. Egyenesen ajánljuk is, hogy az ajakfeltöltés két lépcsőben történjen meg, öt nap vagy egy hét különbséggel. Így a feltöltés nem lesz feltünő a hölgyek környezete számára sem. 

ajakfeltoltes 1

3.) AZ AJKAK FORMÁLÁSA, "BEGYESÍTÉSE"

Az ajkak vastagságának fokozásán túl lehetőségünk van az ajkak teltségének fokozására is. Ezt az ajkak "begyesítésének" nevezzük. Ilyenkor a tűt a bőr és az ajakpír határán vezetjük be és 2-3 mm mélyre injektáljuk a hyaluronsavat. 
Ha az ajkak középső harmadába injektálunk hyaluronsavat, akkor az ajkak szemből nézve kerekebbé válnak. Ha az ajkak széli részére injektálunk több hyaluronsavat, akkor az ajkak szélesebbek lesznek. 

ajakfeltoltes 2

FÁJ-E AZ AJAKFELTÖLTÉS?

Olyan érzéstelenítő módszereket alkalmazunk, hogy a beavatkozás teljesen fájdalommentes legyen. Az ajkat, vagy a ránctalanítandó bőrfelületet felületesen érzéstelenítjük és speciális vezetéses érzéstelenítsket is alkalmazunk. Ilyenkor az érzéstelenítő anyagot egyenesen az idegszálhoz juttatjuk. A feltöltendő terület helyi érzéstelenítését értelemszerűen el kell kerülnünk, hiszen a beadott érzéstelenítőanyag deformálná azt.

logo sanoralbudapest

Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika 
Budapest, VII. kerület Erzsébet körút 44-46.
+361 321 0577  +3620 259 6363